Mobilități academice internaționale la USARB!

Doamna dr. Vaida Aleknaviciene, Universitatea Internațională Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania, a realizat în perioada14.05.2024-18.05.2024 o mobilitate academică la USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

În  cadrul mobilității academice doamna dr. Vaida Aleknaviciene a realizat mai multe obiective generale ale mobilitatii: a ținut cursuri studenților despre proiecte și programe sociale; a adus cele mai bune exemple de proiecte sociale; a prezentat principalele probleme de pregătire a proiectelor.

Valoarea adăugată a mobilității (în contextul strategiilor de internaționalizare ale USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți și Universității Internaționale Mykolas Romerisdin Vilnius, Lituania ) s-a regăsit în proiectarea noilor  proiecte internaționale între universități și alte instituții.

În procesul mobilității academice doamna dr. Vaida Aleknaviciene a avut întrevederi cu administrația USARB – Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți,  angajații Departamentului de Relații Internaționale, șefa și membrii Catedrei de Științe Socioumane și Asistență Socială, cadre didactice, studenți, a explorat Biblioteca Ştiinţifică a Universităţii de Stat „Alecu Russo” din Bălţi, CITT Nortek.

Parteneriatul dintre Universitatea Internațională Mykolas Romeris din Vilnius, Lituania și USARB, în vederea realizării mobiliății academice, a demarat în anul 2010.

 

Distribuie acest articol